Even voorstellen: Zia (Business Controller)

De vragen die wij afvuurden op Zia

Hoe ben je in contact gekomen met Tilstra Services?

Waarom was je enthousiast over de rol van Business controller bij Tilstra Services?

Hoeveel ervaring had je als Business controller?

Waarom ben je zo succesvol als Business controller?

Hoe kijk je terug op jouw ontwikkeling bij Tilstra Services?

Waar ben je het meest trots op?

May 27, 2024
Lees meer

Dashboarding en maatwerk rapportage

Ontdek hoe onze dashboarding en maatwerk rapportage je kunnen helpen bij het verkrijgen van waardevolle inzichten en het nemen van data-gedreven beslissingen voor je bedrijf.

Lees meer

Gesloten op vrijdag na Hemelvaart

Let op, op de vrijdag na Hemelvaart zijn wij gesloten. Houd hier rekening mee in je planning en communicatie.

Lees meer

SEPA direct in bank plaatsen

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Nmbrs deze nieuwe optie heeft toegevoegd, waarmee je SEPA-betalingen direct kunt verwerken in je bank. Dit zorgt voor een nog snellere en efficiëntere betalingsverwerking.

Lees meer

Directe uitbetaling van declaraties aan medewerkers

Ontdek onze nieuwe oplossing waarmee medewerkers direct op dezelfde dag hun geld ontvangen voor gemaakte declaraties. Geen wachttijden meer tot de volgende salarisbetaling!

Lees meer

Een Kijkje in het Succes van Abel: Talent boven ervaring bij Tilstra Services

Bij Tilstra Services staat talent bovenaan als het gaat om werving. Abel, een recruiter zonder ervaring bij zijn aantreden op 1 januari 2023, bewijst dit. Zijn succes toont aan hoe talent cruciaal is. We stelden hem vragen om zijn succes en bijdrage beter te begrijpen.

April 21, 2024
Lees meer

Wetswijzigingen 2024

In Den Haag wordt er volop gewerkt aan veranderingen die in 2024 van invloed zullen zijn op verschillende regelingen, vergoedingen en wetten. Om jou op de hoogte te houden, hebben wij een overzicht samengesteld van de aanstaande wijzigingen. Het belooft een jaar te worden waarin allerlei nieuwe regelingen en wetten het daglicht zien, en wij zijn hier om jou een handig overzicht te bieden.

January 7, 2024
Lees meer

De opkomst van gelijke beloning: Loonkloof tussen mannen en vrouwen weer groter in 2023.

In de afgelopen decennia hebben we gestaag gestreden voor gendergelijkheid op de werkplek. Ondanks dat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt, blijft de kloof in beloning tussen mannen en vrouwen groeien. Om deze ongelijkheid aan te pakken, heeft De Europese Unie een richtlijn voorstel loontransparantie aangenomen om gelijke beloning tussen mannen en vrouwen te bevorderen.

Lees meer

Wettelijk minimumloon per januari 2024 geindexeerd, hoe zit het precies?

Op 1 januari 2024 gaat het wettelijk minimumloon omhoog met 3,75%. Het wettelijk bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder bedraagt dan € 13,27 per uur. Het gaat om een reguliere indexatie, elk half jaar stijgt het minimumloon mee met de cao-lonen.

Tegelijk voert het kabinet per 1 januari 2024 een nieuwe wet in voor het minimumuurloon.

Lees meer

Een medewerker vraagt aanvullend geboorteverlof of betaald ouderschapsverlof, en nu?

Graag informeren wij je over het aanvullend geboorteverlof en betaald ouderschapsverlof en de wijze van uitbetaling met name als de verlofperiode zowel het jaar 2022 als 2023 raakt. Wordt er in dat geval gerekend met het maximum dagloon van 2022 of van 2023?

Wij leggen het uit!

Lees meer

Even voorstellen: Maikel

Mijn naam is Maikel Stuifzand en ik ben 28 jaar jong. Sinds begin Mei heb ik de corporate wereld op de Zuidas achter mij gelaten en ben ik begonnen als Payroll Consultant bij Tilstra Services.

Lees meer

NIEUW: Rapportages en dashboard jaarafsluiting

Weinig of veel personeel, het afsluiten van het kalenderjaar veroorzaakt altijd veel vraagstukken rondom de salarisadministratie.

Accountants, de Belastingdienst,verzekeringsmaatschappijen en financieel controleurs zijn allemaal partijen die afhankelijk zijn van deze cijfers aan het einde van het jaar.

Lees meer

Nog maar 33 dagen tot kerst en daarmee de laatste verloning van 2022.

Het blijft bijzonder dat de tweede helft van het jaar zoveel sneller voorbij lijkt te gaan dan de eerste helft. Met de zomervakantie nog in mijn achterhoofd zijn we alweer in volle voorbereiding op de aankomende drukke maanden. Voor de salarisadministratie is dit het echte hoogseizoen, ben jij al voorbereid?

Lees meer

Nieuwe loonregeling voor DGA's in 2023

Indien je als dga, waarop deze regeling van toepassing is, geen rekening houdt met de aankomende wijzigingen loop je het risico op hoge belastingaanslagen.

Lees meer

HR vraagstukken betreft Corona

De uitbraak van het coronavirus roept veel vragen bij HR en werkgevers op. Wanneer moet ik als werkgever voorzorgsmaatregelen treffen, wanneer moet ik werknemers thuis laten werken en welke richtlijnen gelden er? Lees snel verder.

Lees meer

Salarisverhoging, hoe is dat bij jou geregeld?

Vorige week werd het wettelijk minimumloon per 1 januari 2022 bekend gemaakt. Voor een medewerker van 21 jaar en ouder en bij een fulltimedienstverband gaat het minimumloon van € 1725,00 per maand gelden. Dat is een stijging van 1,41% sinds de laatste verhoging op 1 juli 2021. De totale stijging van het wettelijk minimumloon is in het kalenderjaar 2021 dan 2,39% gestegen.

Lees meer

De laatste rookruimtes in Nederland moeten in 2022 sluiten

De laatste rookruimtes in Nederland moeten in 2022 sluiten. Naast de rook ruimtes in het onderwijs, de zorg, de cultuur- en sportsector en overheidsgebouwen volgt in 2022 het bedrijfsleven. 

Lees meer

Werkkostenregeling, maak jij er al optimaal gebruik van?

Wist je dat de werkkostenregeling (WKR) ook geldt voor een DGA (directeur- groot aandeelhouder)? Maak jij er al optimaal gebruik van?

 

Onder de werkkostenregeling (WKR) kan de werkgever een percentage van de totale fiscale loonsom van zijn holding besteden aan onbelaste vergoedingen.

Voor dit jaar geldt nog een verhoogde vrije ruimte van 3% van de loonsom tot een maximale loonsom van € 400.000.

Lees meer

Niet tevreden over de salarisadministratie? Nu is hét moment om over te stappen.

Of je de salarisadministratie uitbesteed hebt of niet, nu is de tijd om veranderingen aan te brengen. Wijzigingen in de salarisadministratie zijn het eenvoudigst wanneer deze per 1 januari worden doorgevoerd. Of het nu gaat om de software waarin de salarisadministratie wordt afgehandeld of de dienstverlening er omheen, nu is het moment om de gewenste situatie in kaart te brengen.

Lees meer

7 HR vragen over Thuiswerken & Coronavaccinatie

De meest gestelde vragen vanuit HR gaan momenteel over thuiswerken en de coronavaccinatie. Een werknemer wil zich niet laten vaccineren, maar krijgt corona en is lang ziek. Wat geldt in deze situatie?  En mag je als werkgever stimuleren dat werknemers zich laten vaccineren?

Lees meer

Verhoogde kans op Burn-out na zomer

Werknemers die al te lang zijn doorgegaan of al aardig wat spanning hebben opgebouwd, kunnen juist na de vakantie extra vatbaar zijn voor een burn-out. Hoe kun je burn-outsvoorkomen?

Lees meer

Thuiswerkvergoeding onbelast vanaf 2022 – gerichte vrijstelling

Regelmatig thuis werken is mede door corona onderdeel geworden van ‘het nieuwe normaal’. Een onbelaste thuiswerkvergoeding is dan ook meer dan welkom.

Lees meer

NMBRS Payroll Hero van de Maand

Hoe leuk is het als je collega door Visma Nmbrs verkozen wordt tot “Payroll Hero van de Maand” !  

Met zijn tip “ Doe nooit aannames en dubbelcheck altijd bij twijfel” slaat hij natuurlijk wel de spijker op zijn kop.

Want het 4 ogenprincipe is toch, zeker in dit vak, ontzettend belangrijk.

Lees meer

Wie draagt risico wanneer werknemer naar risicogebied afreist?

De zomervakantieperiode in Nederland is weer aangebroken. De verschillende reisadviezen in vakantielanden roepen bij werkgevers vanzelfsprekend vragen op: hoe zit het met werknemers die naar risicogebieden afreizen? Welke verplichtingen hebben zij? En dien ik hen te waarschuwen voor de veiligheidsrisico’s? Dit artikel geeft u het antwoord!

Lees meer

Tijd voor reflectie én ontspanning

Zoals waarschijnlijk velen van jullie, waren ook wij erg blij met de laatste versoepelingen en de mogelijkheid om weer met collega’s naar kantoor te kunnen gaan. Aangezien ook de vakantie voor de deur staat hebben we meteen een teammeeting georganiseerd. Thuiswerken is inmiddels niet meer weg te denken maar de beste ideeën komen toch als je met het hele team bij elkaar bent.

Lees meer

Salarisadministrateur worden loont!

Uit recent onderzoek van het UWV is gebleken dat Salarisadministrateur op dit moment gezien wordt als kansrijk beroep.

Lees meer

Vaccineren: de Do’s en Don’ts voor werkgevers

Het begint er op te lijken dat het de goede kant op gaat met de Coronacrisis. Het aantal besmettingen en daarmee het aantal IC opnames loopt snel terug, en met de versoepelingen die de afgelopen tijd zijn in gegaan lijken we steeds meer terug te kunnen gaan naar een normaler leven.

Lees meer

Thuiswerken of weer naar kantoor?

Yes, het aantal Corona besmettingen blijft dalen en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Naast dat er privé weer meer ruimte komt voor sociale activiteiten zien we ook dat zakelijk gezien er meer ruimte ontstaat. Steeds meer mensen zijn vaker op kantoor welkom maar worden medewerkers daar wel blij van?

Lees meer

Introductie: Tilstra Services

Van eenmanszaak naar > 10 medewerkers -> Tilstra Services

Lees meer

Training driedaagse Koningsspelen

Als trotse sponsor van de driedaagse Koningsspelen zijn wij verheugd te horen dat het evenement weer een groot succes is geweest. Naast het feit dat wij als Tilstra Services een passie hebben voor sport vinden wij het nog belangrijker dat er in deze bijzondere tijd de gelegenheid gevonden is dit evenement toch te laten plaats vinden.  

Lees meer

NMBRS Certified Professional: Dominique Scheurwater

Tilstra Services beschikt over de kennis van Nmbrs.

Lees meer

Heb jij al een vertrouwenspersoon?

Als het aan het kabinet ligt wordt iedere organisatie verplicht een vertrouwenspersoon aan te stellen en te zorgen dat iedere werknemer een wettelijk recht krijgt op toegang tot een vertrouwenspersoon. Hiervoor heeft het kabinet een wetsvoorstel ingediend.

Lees meer

Thuiswerken met kinderen, met deze 5 tips lukt het:

Thuiswerken heeft altijd de nodige aanpassingen gevraagd. Echter nu door Corona, wanneer het hele gezin vaker en meer thuis is, levert dat een hoop uitdagingen op.

Lees meer

Internationale Vrouwendag

Jaarlijks op 8 maart is het Internationale Vrouwendag: de actiedag van de vrouwenbeweging.

Lees meer

Kansrijk beroep als Salarisadministrateur

Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 is de arbeidsmarkt drastisch veranderd. Hierdoor zullen er mensen gaan zoeken naar ander werk, zo nodig buiten hun vakgebied. Dit biedt nieuwe kansen. Ondanks de coronacrisis zien werknemers en werkgevers de toekomst van de arbeidsmarkt nog behoorlijkrooskleurig in.

Lees meer

Checklist; Is jouw werkplek arboproof?

Thuiswerken tijdens Corona is de nieuwe standaard geworden. Alhoewel we in het begin nog prima een aantal dagen op de eetkamerstoelen konden doorbrengen, is dat inmiddels niet meer verstandig. Zorg goed voor jezelf en voor je collega's. Deze checklist helpt je bij het inrichten van jouw Arboproof thuiswerk-plek! Wat moest jij aanpassen om je werkplek Arboproof te maken?

Lees meer

Uw werknemers thuiswerk-proof laten werken


Door de nieuwe maatregelen werken veel medewerkers weer geheel of gedeeltelijk thuis.
Waar moet u als werkgever op letten?

Lees meer

Ondernemerschap en Covid-19

Een hot-item vandaag de dag. COVID-19

Lees meer

Nieuwe recruitment inzichten in Coronatijd

Recruitmentoplossingen in Coronatijd, juist nu!
Lees meer

1 jaar Tilstra Services - Roelof Hummel

Onderweg naar het kantoor van mijn opdrachtgever realiseerde ik me dat er alweer een jaar verstreken was sinds ik via Tilstra Services ben begonnen.

Dit is best een van de enerverendste jaren uit mijn loopbaan geweest kan ik met zekerheid stellen. Ik heb een overgang gemaakt van de hectische omgeving in een Retail omgeving naar een Farmaceutisch bedrijf. Een grotere tegenstelling tref je bijna niet aan.

Lees meer

Eerste 100 dagen bij Tilstra Services- Elinor van de Gevel

Vandaag is het mijn 92e dag bij Tilstra Services, aangezien ik van een heerlijke vakantie ga genieten is dit voor mij het moment om eens terug te kijken naar wat ik, maar vooral wij, al hebben bereikt.

Lees meer