Even voorstellen: Zia (Business Controller)

De vragen die wij afvuurden op Zia

Hoe ben je in contact gekomen met Tilstra Services?

Waarom was je enthousiast over de rol van Business controller bij Tilstra Services?

Hoeveel ervaring had je als Business controller?

Waarom ben je zo succesvol als Business controller?

Hoe kijk je terug op jouw ontwikkeling bij Tilstra Services?

Waar ben je het meest trots op?

Hoe ben je in contact gekomen met Tilstra Services?

Dat is een apart verhaal. Eerst even mijzelf voorstellen en vervolgens hoe ik in contact ben gekomen met Tilstra services.

Zoals je hebt gelezen is mijn naam Zia. Ik ben 33 jaar oud en heb twee leuke kinderen die thuis voor de nodige uitdagingen zorgen, ik hou van ze. Mijn hobby's zijn reizen en lekker eten, maar die liefde voor eten heeft me ook in de problemen gebracht: in twee maanden tijd ben ik maar liefst 20 kilo aangekomen. Wat mijn studieachtergrond betreft: ik heb een bachelor in Financial Services Management van de HVA-HES in Amsterdam.

Wat mijn werkverleden betreft, heb ik ervaring als Business Controller en ben ik ook een ondernemer (geweest). Hoewel mijn passie bij Business Controller lag, voelde ik op een gegeven moment de behoefte om iets anders te proberen. De reden om voor het ondernemerschap te kiezen, was omdat het me aantrok vanwege de uitdagingen en de mogelijkheid om verschillende vaardigheden te ontwikkelen.

Na 2 jaar veel geleerd te hebben als ondernemer was het weer tijd om terug te keren naar de arbeidsmarkt. De vraag was alleen waar ik beginnen moest, want ik was wel 2 jaar uit de markt en ongeacht mijn achtergrond Business Controller is moest ik toch wel oriënteren van hoe ik de financiële sector wilde toetreden. Heel apart, maar op een of andere manier trok de payroll consultant rol bij Tilstra Services mij aan dus ik solliciteerde daarop.

Tijdens mijn eerste gesprek was ik al door de mand gevallen want de recruiter van Tilstra had mij goed ondervraagd en merkte gelijk op dat ik van top tot teen Business Controller ben. Bij het tweede en derde gesprek werd de klik met Tilstra Services sterker en besloten we beide een nieuwe weg in te slaan met ik als Business controller.

Waarom was je enthousiast over de rol van Business controller bij Tilstra Services?

Het voelde alsof de rol voor mij was weggelegd; het bood me de kans om de rol naar eigen inzicht vorm te geven. Mijn enthousiasme groeide, vooral omdat het een rol betrof waarin ik al ervaring had en waarin ik mijn ondernemersvaardigheden kon toepassen om de functie op een andere wijze vorm en ontwikkeling te geven.

Hoeveel ervaring had je als Business controller?

Zes jaar ervaring als business controller tot op heden.

Waarom ben je zo succesvol als Business controller?

Als business controller is het niet alleen belangrijk om de P&L te beheren en eigen te maken, maar ook van belang dat passende aanbevelingen worden gedaan en samen met het managementteam de juiste beslissingen worden genomen. Dit met het doel om ervoor te zorgen dat het jaar wordt afgesloten met een winst die in lijn is met de begroting of zelfs boven verwachting ligt.

Of ik succesvol kan ik zelf niet zeggen, want mijn streven is perfectie.

De quote is: “Ga voor perfectie en succes zal volgen.”

Hoe kijk je terug op jouw ontwikkeling bij Tilstra Services?

mijn reis bij Tilstra Services is nog maar net begonnen. Tijdens deze reis zullen we bij Tilstra Services veel spannende en inspirerende ontwikkelingen doormaken, en we zullen ervoor zorgen dat onze klanten hierbij betrokken worden, zodat ook zij hiervan kunnen profiteren. We hebben prachtige projecten gepland voor de toekomst, en ik kijk ernaar uit om ze met iedereen te delen zodra ze live zijn.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots om deel uit te maken van Tilstra Services, dat momenteel in een nieuwe ontwikkelfase zit. Er staan tal van projecten op de agenda, dus blijf op de hoogte!